Nieuws Akkoord voor vijftienduizend extra studentenkamers

Akkoord voor vijftienduizend extra studentenkamers

*DEN HAAG – De komende vijf jaar moeten er vijftienduizend extra studentenkamers bijkomen. Dat hebben wethouders, studentenhuisvesters, universiteitsbestuurders en studentenbonden met elkaar afgesproken, zo hebben zij woensdag bekendgemaakt.*

Het landelijke tekort aan studentenkamers loopt de komende vijf jaar naar verwachting op tot zo’n zestigduizend kamers. De partijen zijn daarom van plan te komen tot een Nationaal Akkoord Studentenhuisvesting, dat moet leiden tot de vijftienduizend extra studentenkamers.

Door het akkoord worden de betrokken partijen gebonden aan een aantal maatregelen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het creëren van betaalbare bouwlocaties voor nieuwe projecten, de herinvoering van huurtoeslag voor onzelfstandige studentenkamers en het aanpassen van bouwregels voor studentenhuisvesting, zodat bijvoorbeeld leegstaande kantoren kunnen worden omgezet in studentenwoningen.

Het akkoord wordt de komende maanden in elkaar gezet. De partijen willen dat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) ook zijn handtekening eronder zet. "Zonder hulp vanuit het rijk komt de realisatie van voldoende kamers niet tot stand", stelt Vincent Buitenhuis van het samenwerkingsverband van studentenhuisvesters Kences. (Novum)

Bron: "AD.nl":http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/525470/2010/10/27/Akkoord-voor-vijftienduizend-extra-studentenkamers.dhtml?sms_ss=facebook&at_xt=4cc94293f26be78c%2C0