Nieuws Chang is ‘Huisjesmelker van het jaar’

Chang is ‘Huisjesmelker van het jaar’

*Utrecht- Uit meer dan honderd nominaties hebben studentenbond LSVb en SP-jongerenorganisatie ROOD de gewraakte Betty Chang voor de tweede keer verkozen tot ?Huisjesmelker van het jaar?. Chang zelf ontkent alles.*

En daar is ze weer: Betty Chang. Al sinds de allereerste verkiezing van Huisjesmelker van het Jaar wordt de ?schrik van Utrecht? veelvuldig genomineerd. In 2006 ging ze er voor het eerst vandoor met de oneervolle titel, sindsdien is er maar weinig veranderd, blijkt uit de talloze klachten die de studentenbond en politieke jongerenorganisatie hebben ontvangen.

Hoge huurprijzen
Vooral over haar torenhoge huurprijzen werd veel geklaagd. Zo vraagt ze voor een schamele vijf vierkante meter maarliefst 280 euro kale huur. Soms stuurt Chang een incassobureau achter de studenten aan omdat ze niet betaald zouden hebben.

Verder doet ze niets of nauwelijks aan onderhoud doet. Verschillende huizen kampen met wateroverlast door lekkende toiletten. Ook het intimiderende gedrag van Chang irriteert studenten mateloos.

Betty Chang is niet onder de indruk en noemt de verkiezing Huisjesmelker van het Jaar ?een jaarlijks terugkerende socialistische campagne?. Dat de gemeente Utrecht ook kritiek heeft op haar bewind bevreemd haar niet: ?We zien elkaar binnenkort titlelijk in de rechtbank?. Ze vind alle kritiek onterecht.

Bron: "SpitsNieuws":http://spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/03/chang_is_huisjesmelker_van_het.html