Nieuws honderd Utrechtse studenten uit huis gezet

honderd Utrechtse studenten uit huis gezet

Een kleine honderd studenten uit Utrecht hebben de nacht van vrijdag op zaterdag moeten doorbrengen in vervangende woonruimte. Op last van de burgemeester werd het voormalige kantoorpand waarin zij woonden, ontruimd omdat het gebouw brandgevaarlijk zou zijn.

Veel studenten konden bij familie of vrienden terecht. Anderen sliepen op kosten van de verhuurder een nacht in een hotel, meldde een woordvoerster van de gemeente Utrecht. De studenten kregen vrijdag te horen dat zij niet meer in het gebouw aan de Wilhelminalaan konden wonen. De brandweer had vastgesteld dat het pand niet aan de eisen van brandveiligheid voldeed.

Zo waren de nooduitgangen geblokkeerd, ontbrak het aan brandwerende muren en werd er onveilig gekookt. Het pand is eigendom van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden. De brandweer had de verhuurder, een particulier die zelf ook in het gebouw woonde, afgelopen donderdag al gewezen op het brandgevaar.

Omdat de Utrechter weigerde iets te ondernemen tegen de gevaarlijke situatie, gaf burgemeester Aleid Wolfsen vrijdagmiddag opdracht het pand te ontruimen. Hoe het nu verder gaat met de studenten, kon de gemeentewoordvoerster zaterdag nog niet zeggen. Ook is nog niet bekend wat de gemeente gaat ondernemen tegen de verhuurder van het voormalige kantoorgebouw.

Bron: www.nu.nl