Nieuws Huurteam Utrecht Mag Door!

Huurteam Utrecht Mag Door!

*Utrecht – Een zeer grote meerderheid van de gemeenteraad steunde op 30 juni het voorstel van GroenLinks, Sp, PvdA en Leefbaar Utrecht om het Utrechtse Huurteam blijvende financiële steun te geven. De gemeente Utrecht doet hiermee eindelijk wat in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen al jaren tot tevredenheid gebeurt.*

De raad nam unaniem het amendement van GroenLinks, PvdA, SP, Stadspartij Leefbaar Utrecht en Groep Kuijper om de inzet van de huurteams structureel te maken.
Dit betekent dat het het Huurteam de komende maanden zich weer kan voorbereiden op het voortzetten van hun taken.

USF-studentenbelangen als initiatief nemer en opdrachtgever is zeer enthousiast over de voortzetting van het project. Het Huurteam heeft het afgelopen jaar zeer goed werk verricht en dat blijkt! Het lobbyen voor de voortzetting en financiering van het project kwam met vallen en opstaan en met een fantastisch resultaat.
Studenten en andere huurders in Utrecht kunnen binnenkort weer terecht voor hulp.

Het Huurteam biedt vooral studenten en andere kamerbewoners laagdrempelige rechtshulp. Tijdens een bezoek maakt het huurteam een puntentelling. Het aantal punten bepaalt wat de maximale huur is die voor een kamer gevraagd mag worden. Ook neemt het huurteam achterstallig onderhoud en gebreken mee en controleert huurcontracten op onjuistheden.

Bron: "Gemeente Utrecht":http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=12564&persberichtID=361804&type=pers

"www.utrecht.nieuws.nl":http://utrecht.nieuws.nl/nieuws/33083