Nieuws ‘Kameraanbod Utrecht hoog’

‘Kameraanbod Utrecht hoog’

UTRECHT – Goed en slecht nieuws voor de kamerzoekende student in Utrecht: het aantal nieuw aangeboden kamers is afgelopen maart nog nooit zo hoog geweest.

Een studentenkamer. Liefst 1277 kamers werden vorige maand aangeboden. Dat is bijna vijftig procent meer dan in maart vorig jaar. Goed nieuws dus, zo blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl, de grootste kamerwebsite van Nederland, waarop huurders en verhuurders rechtstreeks contact met elkaar hebben. Minder gunstig is de ontwikkeling van de kamerprijs: die is met ruim een procent gestegen. De gemiddelde huurprijs bedraagt 357 euro, vijftien euro boven het landelijke gemiddelde. Ook de prijs van een vierkante meter is gestegen: 3,7 procent. De gemiddelde oppervlakte van een nieuw aangeboden kamer is 16,55 vierkante meter.

Kamernet.nl is eind 1999 opgericht door twee voormalige studenten van de Hogeschool Utrecht, die zelf woonruimte zochten en geen zin hadden om op een wachtlijst te staan. Volgens Kamernet.nl, onderdeel van Direct Wonen, worden maandelijks ruim 6.500 kamers aangeboden op de site.

Bron: AD/UN