Nieuws Opnieuw studenten uit woning gezet

Opnieuw studenten uit woning gezet

*Twaalf bewoners van de Atoomweg 50 hebben vrijdag hun woning moeten verlaten. De gemeente constateerde dat het gebouw extreem brandonveilig was. De kamers werden verhuurd door energiemaatschappij Eneco die ook eigenaar is van het pand.*

De gemeente maakte de uitzetting vrijdag via een persbericht bekend. Uit een inspectie door de brandweer bleek donderdag dat de verplichte voorzieningen voor brandveiligheid ontbraken of niet goed functioneerden. Er waren veel tekortkomingen: rookmelders waren afgeplakt, de brandmeldinstallatie functioneerde niet en de blusmiddelen waren niet gekeurd.

Eneco had de keuze om per direct de juiste voorzieningen te treffen, of de bewoning door de studenten onmiddellijk te beëindigen. Eneco heeft besloten het pand te ontruimen en andere huisvesting voor de studenten te regelen, aldus de gemeente.

Eerder dit najaar moesten 93 studenten een gebouw aan de Wilhelminalaan verlaten vanwege de brandonveilige situatie. De gemeente is bezig met controles van panden waar sprake kan zijn van illegale bewoning. Atoomweg 50 was een van deze panden.

Bron: www.ublad.uu.nl