Nieuws Persbericht: VIDIUS onderzoekt studentenvoorzieningen in Utrecht

Persbericht: VIDIUS onderzoekt studentenvoorzieningen in Utrecht

1095105_614490115259372_1858171231_n

Utrecht – VIDIUS studentenunie en de Jonge Socialisten (JS) in Utrecht hebben de handen ineen geslagen om te onderzoeken of Utrecht voorziet in de dagelijkse voorzieningen voor studenten. De studentenunie en de politieke jongerenorganisatie zijn van mening dat voorzieningen als een degelijke supermarkt en een drogist onmisbaar zijn op plekken waar een groot aantal studenten wonen om de leefbaarheid te waarborgen. Om dit aan te tonen hebben zij een korte vragenlijst en petitie ontwikkeld.

Wanneer de bouw van het nieuwste studentencomplex op de Uithof gerealiseerd is, zullen er bijna 3.000 mensen woonachtig zijn op of rond het onderwijs- en onderzoekscentrum van Utrecht. Bovendien begeven zich dagelijks ruim 70.000 mensen naar de Uithof. Toch laat de leefbaarheid te wensen over. “Op dit moment moeten de bewoners op de Uithof zo’n 2,5 kilometer fietsen naar een betaalbare supermarkt met een redelijk assortiment”, stelt Harm de Jong, voorzitter van VIDIUS studentenunie. “Op een plek waar zoveel studenten wonen en dagelijks duizenden mensen werken en studeren, zou je wel wat anders verwachten”.

VIDIUS en de JS nemen een enquête af om te peilen hoeveel studenten achter een beter aanbod van faciliteiten staan. Om deze enquête kracht bij te zetten, wordt deze afgesloten met een petitie. De petitie roept het stadsbestuur van Utrecht en de directie Vastgoed & Campus van de Universiteit Utrecht op om stappen te ondernemen om te voorzien in de faciliteiten die volgens de Utrechtse student ontbreken. De Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Utrecht ondersteunt de actie van harte en is benieuwd naar het eindresultaat. Raadslid Bülent Isik: “De PvdA heeft in de raad regelmatig het aanbod van voorzieningen onder de aandacht gebracht. Ik ben blij dat studenten deze actie hebben opgezet.”

De eerste uitkomsten van het onderzoek zullen samen met de petities op maandag 25 november worden aangeboden aan wethouder Gilbert Isabella (PvdA) en de directie Vastgoed en Campus. Dit zal gebeuren tijdens een avondvullend congres over studentenhuisvesting dat VIDIUS organiseert in de EKKO.

De enquête en petitie zijn te vinden op http://www.vidius.nl/voorzieningen.