Nieuws SSH-campusclausule wederom voor de rechter

SSH-campusclausule wederom voor de rechter

Utrecht – Een bewoner van de Cambridgelaan is in hoger beroep gegaan tegen de opzegging van het huurcontract als gevolg van de invoering van de campusclausule.

Maandag diende de zaak bij het gerechtshof in Arnhem. De bewoner is het niet eens met de invoering van de campusclausule door de SSH. Die clausule dwingt bewoners om na hun studie te verhuizen uit SSH-kamers. Op die manier probeert de SSH de doorstroming op de kamermarkt te bevorderen.

De bewoner had al voor de invoer van de clausule een woning in het Cambridgelaan-complex, maar werd net als andere langerzittende bewoners door de SSH onder druk gezet om een aanpassing in het huurcontract te accepteren. Tekenen of wegwezen.

In een zaak uit 2012 stelde de Utrechtse kantonrechter de SSH in het gelijk. De bewoner probeert dat vonnis nu aan te vechten. Volgens de advocaat heeft de SSH geen redelijk aanbod gedaan met de campusclausule. De bewoner studeerde destijds nog, en vindt het onredelijk dat een deel van de huurrechten ingeleverd zou moeten worden. “De bewoner is gevraagd om mee te werken aan een vermindering van huurbescherming. Dat is een eenzijdige stap terug”, zegt Teun Kroes van advocatenkantoor Bots van Ravenhorst.

Lees meer op DUB.