Nieuws Studenten onterecht slachtoffer van noodmaatregel gemeente

Studenten onterecht slachtoffer van noodmaatregel gemeente

*UTRECHT – Studenten zijn onterecht het slachtoffer van een noodmaatregel om huisjesmelkers te weren uit wijken met lage huurprijzen. Volgens USF Studentenbelangen, de Utrechtse Studentenvakbond, is het volledig dichtgooien van de wijken een overhaaste beslissing die de verkeerde mensen treft.*

Door helemaal geen vergunningen meer uit te geven worden niet alleen huisjesmelkers, maar ook reguliere verhuurders geweerd. Om het enorme kamertekort in Utrecht aan te pakken zijn constructieve oplossingen nodig, geen noodmaatregelen die het probleem verergeren. USF Studentenbelangen roept de gemeente dan ook op om te werken aan een constructieve oplossing die het reguliere verhuurders mogelijk maakt om kamers aan te bieden waar alle wijkbewoners wat aan hebben.
Studenten zijn enorm belangrijk voor de stad Utrecht, maar worden door de gemeente vaak behandeld als tweederangs burgers. "Door alle studenten over één kam te scheren, worden zij de dupe van een probleem dat waar studenten zelf geen schuld aan hebben", zegt USF-voorzitter Jelmer de Ronde. Door goede richtlijnen op te stellen over de verplichtingen van verhuurders en de spreiding van studentenwoningen in een wijk kan een oplossing bereikt worden waar studenten, wijkbewoners en de gemeente Utrecht allemaal profijt van hebben.

Bron: "USF-Studentenbelangen":http://www.usfs.nl/