Nieuws Terugvragen servicekosten bij Vidius

Terugvragen servicekosten bij Vidius

Wist je dat je huisbaas volgens de wet verplicht is om voor 30 juni een jaarafrekening over het kalenderjaar 2017 te sturen met servicekosten en kosten voor nutsvoorzieningen? Dit zijn niet alleen kosten voor gas, licht en elektriciteit, maar ook kosten voor tuinonderhoud, schoonmaak, meubilering en stoffering.

Je betaalt maandelijks in de huurprijs een voorschot op deze kosten. Als blijkt dat je meer betaald hebt dan nodig was, hoor je dit geld terug te krijgen! Mooi en makkelijk meegenomen toch? Huisbazen laten het vaak afweten, omdat de student niet van de regeling af weet. Nog geen afrekening ontvangen voor 30 juni? Gebruik deze voorbeeldmail om te sturen naar je huisbaas.

Heeft je huisbaas verzuimd en heb je na 30 juni nog steeds geen overzicht ontvangen? VIDIUS maakt het makkelijker om de afrekening op te vragen bij je huisbaas! Gebruik onze standaardbrieven hier onder om naar je huisbaas te sturen. Zo hoef je alleen nog een paar gegevens in te vullen en de brief te verzenden. (Let op: je kan tot 2,5 jaar na het kalenderjaar de afrekening terugvragen. Dit betekent dat je voor 30 juni 2018 nog de afrekening kan opvragen van 2015 en 2016, en vanaf 1 juli de afrekening van 2017 en 2016).

Voor meer informatie over servicekosten en nutsvoorzieningen, kijk op de website van de huurcommissie of mail je vraag naar onze rechtshulp