Nieuws Voortbestaan Utrechts Huurteam onzeker

Voortbestaan Utrechts Huurteam onzeker

*De gemeente stelt voorlopig geen geld beschikbaar voor de continuering van het Huurteam na september van dit jaar. Sinds vorige maand neemt het Huurteam geen nieuwe aanvragen meer aan.*

De gemeente is na lang lobbyen van onder meer USF Studentenbelangen in september vorig jaar gestart met het Huurteam. De organisatie moet misstanden op de kamermarkt tegengaan door studenten die dit willen aankaarten ondersteuning te bieden. Zo wordt geholpen om al te dure kamers en slecht onderhoud aan te kaarten bij de Huurcommissie. Het initiatief is een pilot en kreeg anderhalve ton subsidie.

Uit de Voorjaarsnota van het gemeentebestuur blijkt dat er ?vooralsnog? geen geld is gereserveerd om het Huurteam voort te zetten, bevestigt een woordvoerster van de gemeente. De nota wordt binnen twee weken gepubliceerd. Het functioneren van het Huurteam wordt na september geëvalueerd. Aan de hand daarvan wordt bekeken of het initiatief doorgaat. De financiën moeten in de gemeentelijke begroting van 2012 worden opgenomen.

?Er ontstaat in ieder geval een gat van enkele maanden?, stelt Susanne van der Lugt, coördinator van het Huurteam. Zij is optimistisch over de continuering in 2012. ?Maar het is spannend?, voegt ze eraan toe. ?Het kan zijn dat de gemeente het als een makkelijke bezuiniging ziet. Aan de andere kant blijft de druk op de kamermarkt erg groot. Je hebt een lange adem nodig om huisbazen die misbruik van de kamermarkt maken aan te pakken.?

De onzekerheid over het voortbestaan heeft er toe geleid dat er vanaf 1 april geen nieuwe zaken in behandeling zijn genomen. ?Want we hebben te maken met lange juridische procedures die we moeten kunnen afronden?, zegt Van der Lugt. Het afgelopen jaar kwamen zo?n 340 klachten binnen, waarvan er zeventig zijn voorgelegd bij de Huurcommissie.

Bron: "Trajectum":http://www.trajectum.hu.nl/nieuws/12701