Nieuws Extra huurverhoging komt er voorlopig niet

Extra huurverhoging komt er voorlopig niet

*De extra huurverhoging voor nieuwe huurders gaat voorlopig niet door. Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen het kabinetsplan.*

De NOS meldt dat naast de linkse oppositie ook het CDA tegen het plan is, uit angst voor te radicale huurverhogingen. Volgens het plan mochten woningcorporaties vanaf juli de huren extra verhogen als er een woning vrijkomt (en dus niet bij bestaande huurders).

Dat zou alleen gelden voor regio’s waar veel gehuurd werd via corporaties, zoals in Amsterdam. Minister Donner van Binnenlandse Zaken wilde de verhoging landelijk invoeren.

Enquête
Een kleine minderheid van de woningcorporaties was overigens daadwerkelijk van plan de huur van alle woningen op termijn met 125 euro per maand te verhogen als de plannen van minister Donner door zouden gaan. Uit een enquête die dagblad Trouw vandaag publiceerde, blijkt dat vier van de 83 ondervraagde corporaties de maatregel zou gebruiken om de huren van het hele woningbestand maximaal te verhogen.

Bron: "Volkskrant.nl":http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/2433078/2011/05/18/Extra-huurverhoging-komt-er-voorlopig-niet.dhtml