Nieuws Huisjesmelker van het jaar 2009 verkiezing

Huisjesmelker van het jaar 2009 verkiezing

*Samen met Rood, jong in de SP, de LSVb is USF Studentenbelangen op zoek naar de huisjesmelker van het jaar.*
Woon jij in een piepklein studentenkamertje of startersflatje? Betaal je een veel te hoge huur en wordt er nauwelijks onderhoud gepleegd? Of vraagt je bemiddelaar veel te veel inschrijfgeld en borg? Kortom, is jouw huisbaas, bemiddelaar of corporatie een goede kanshebber voor de titel ‘huisjesmelker van het jaar”? Surf naar "huisjesmelker van het jaar":http://rood.sp.nl/actie/woningnood/huisjesmelker

Eva Gerrebrands, voorzitter ROOD: ”In Nederland is er nog steeds sprake van woningnood, vooral onder studenten en starters. Hierdoor kunnen huisjesmelkers schandalig hoge huren vragen, slecht onderhoud plegen of belachelijke bemiddelingskosten vragen.”

De kamernood schept een situatie waar huisjesmelkers van kunnen profiteren. Torenhoge huren en woningen met ernstige, soms gevaarlijke gebreken vormen helaas geen uitzondering. Studenten kunnen hier vaak weinig tegenin brengen, omdat ze wanhopig op zoek zijn naar woonruimte en voor hen 10 andere huurders te krijgen zijn. Tijdens eerdere verkiezingen werden huisjesmelkers aangetroffen die schaamteloos 350 euro vroegen voor een kamer van 6 m2, woningen zonder verwarming, brandonveilige en overvolle studentenhuizen en zelfs een woning met al maanden een lekkende geiser.

Gerard Oosterwijk, voorzitter LSVb: ”De kamernood schept een situatie waarin studenten worden uitgebuit. Wij willen met de huisjesmelkerverkiezing deze misstanden op de kaart zetten en ongure huisbazen aanpakken.”

ROOD en de LSVb nagelen de slechtste huisbaas, kamerbemiddelaar of wooncorporatie aan de schandpaal. In het hele land gaan ze de straat op om mensen te vragen naar hun ervaringen met huisjesmelkers. Nomineren kan ook online op "huisjesmelker van het jaar":http://rood.sp.nl/actie/woningnood/huisjesmelker

In de afgelopen jaren werd de prijs gewonnen door onder andere Direct Housing, Rotsvast Makelaars, welke een rechtszaak aan hun broek kregen en mevrouw Chang, een beruchte huisjesmelker uit Utrecht die ondertussen een groot deel van haar panden heeft verkocht. De huisjesmelker titel is ondertussen berucht en geeft studenten in ieder geval een mogelijkheid om wantoestanden aan te kaarten.