Nieuws Huur van studentenkamers gestegen

Huur van studentenkamers gestegen

lsvb_logo-300x162Utrecht – De huurprijzen van studentenkamers zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 1,4 procent gestegen. In 2012 betaalde een student nog een gemiddelde huurprijs van 415 euro per maand voor een kamer en in 2013 was dat ruim 420 euro.

Dat meldt het onlineplatform Kamernet, waar woonruimte wordt aangeboden. De snelste stijger is de stad Utrecht, waar de huurprijs omhoog ging met 4,6 procent. Utrecht kent dan ook een structureel tekort aan studentenwoningen, weet Kamernet. Ook Amsterdam kampt met een tekort aan studentenwoonruimte. Die stad blijft met een huurprijs van 538 euro het duurste voor een student om te wonen.

Studentenvakbond LSVb laat weten zich zorgen te maken over de gestegen huurprijzen. „Als uitwonende student ontvang je een basisbeurs van 279 euro per maand, dat is bij lange na niet meer voldoende om je huur te betalen. Nu wordt er ook nog gesproken om deze basisbeurs helemaal af te schaffen, waardoor op kamers gaan straks een onmogelijke opgave wordt”, aldus voorzitter Jorien Janssen.

Lees meer op telegraaf.nl.