Nieuws Ineke van Gent: ‘Kabinet moet werk maken van studentenhuisvesting’

Ineke van Gent: ‘Kabinet moet werk maken van studentenhuisvesting’

AMSTERDAM – Het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Wonen moeten studentenhuisvesting prominenter op de agenda zetten. Daarvoor pleit GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent.

Volgens Van Gent is dit nodig gezien het sterk toegenomen aantal aanmeldingen voor hbo-opleidingen en universiteiten. Hierdoor dreigt een nog groter tekort aan studentenhuisvesting dan normaal al het geval is rond deze tijd.

De politica stelt dat het kabinet elk jaar verrast wordt door het tekort en verwijt de ministeries gebrek aan voortschrijdend inzicht. "Het is belangrijk dat studenten op zichzelf kunnen gaan wonen in de stad waar ze studeren. Dat is niet alleen ontzettend handig, maar ook gewoon veel leuker", aldus Van Gent.

Ook wil ze dat de huurtoeslag toegankelijk wordt voor studenten. "De prijs van studentenkamers zal door de schaarste stijgen, waardoor huisjesmelkers vrij baan krijgen. Als huurtoeslag ook beschikbaar wordt voor onzelfstandige woningen, zullen corporaties sneller bereid zijn hierin te investeren."

Bron: NU.nl/Lucas Benschop