Nieuws Jebber moet voor starterswoningen zorgen

Jebber moet voor starterswoningen zorgen

*UTRECHT – Donderdag wordt het officiële startsein gegeven voor Jebber. Het zelfstandige bedrijf, opgericht door Mitros en SSH, moet starters op de woningmarkt de helpende hand gaan toesteken.*

Volgens Jebber is er op dit moment in Utrecht een tekort van 10.000 woningen voor twintigers die op zoek zijn naar een eigen woning. Over vijf jaar kan dat tekort zijn opgelopen tot 17.500. Het gevolg hiervan is dat afgestudeerden en andere werkende jongeren blijven wonen in hun studentenhuis of sociale huurwoning: het zogenoemde scheef wonen.

Jebber wil zich richten op de realisatie van goedkope koopwoningen tussen 150.000 tot 225.000 euro en huurwoningen tussen de 500 en 800 euro. Het woonconcept behelst daarnaast voorzieningen die voor starters interessant zijn, zoals winkels en horeca. Een voorbeeld van een project waar Jebber aan denkt, is het project Hart van Hoograven waarbij het winkel- en woongebied aan de Goylaan is opgewaardeerd.

De toewijzing voor de Jebberwoningen verloopt niet via Woonservice. Jebber wil met de gemeente per project specifieke voorrangsregels vaststellen, zodat starters niet vele jaren hoeven te wachten voordat ze aan de beurt zijn voor een huis.

Bron: "DUB":http://www.dub.uu.nl/