Nieuws pamfletactie normalehuur.nl

pamfletactie normalehuur.nl

*Pamfletactie normalehuur.nl – de aftrap!*

Utrecht *Samen met Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) gaf USF Studentenbelangen afgelopen maandag het startsein voor een grote pamfletactie in de Utrechtse binnenstad. De actie is gericht op meer naamsbekendheid voor de nieuwe website www.normalehuur.nl*

In Utrechtse horecagelegenheden waar veel studenten komen hangt nu een pamflet waarin een kamer wordt aangeboden voor 113,- euro in de maand. Wie de kleinere letters daaronder leest ziet dat dit het bedrag is wat een student gemiddeld per maand te véél betaalt voor zijn kamer. Dit bedrag kwam als resultaat naar voren uit het onderzoek *’huur niet te duur’* van de studentenhuisvester SSH Utrecht. De USF vindt dit bedrag onacceptabel en wil met de website normalehuur.nl de aandacht richten op de excessieve huurprijzen die de Utrechtse student betaalt en hen tips geven over wat ze hieraan kunnen doen.

In Café de Flater aan de Oudegracht plakte ze het eerste pamflet dat Utrechtse studenten op ludieke manier wijst op hun rechten. Een twintigtal studenten, gekleed in *normalehuur.nl*-shirts, trok na de opening met stapels pamfletten de stad in om deze op grote schaal te verspreiden.