Nieuws Student dood door nalatigheid huisbazin(100)

Student dood door nalatigheid huisbazin(100)

*GENT – Het is alweer ruim twee jaar geleden dat het plaatsvond, maar onlangs verscheen de zaak pas voor de rechter. In januari 2008 stikte een student door koolmonoxidevergiftiging in zijn woning in Gent. De rechter achtte de honderdjarige huisbazin schuldig aan nalatigheid en dreigde in eerste instantie met een gevangenisstraf van drie maanden, maar vond de vrouw te oud om haar hiervoor te straffen. Wel werd haar opgelegd de 20.000 euro aan huurgelden terug te betalen. Dat meldt de NOS.*

Twee jaar geleden belde de vriendin van het slachtoffer de politie, omdat zij de woning niet binnenkwam. De brandweer trof de student zittend in een stoel aan. Uit nader onderzoek bleek dat de jongen alcohol en cocaïne in zijn bloed had, maar de reden van overlijden waren de kooldampen van zijn defecte kachel. Dat was niet het enige defect aan zijn woonruimte, de wooninspectie stelde buiten dat nog 56 andere gebreken vast.

De zoon van de hoogbejaarde huisbazin, die zijn moeder hielp met het verhuren en onderhouden van haar panden, heeft een voorwaardelijke straf van zes maanden overgehouden aan deze dood door schuld. Hij beweerde dat zijn moeder geen weet had van het feit dat de verwarming illegaal was.

Bron: "Campus TV":http://www.campus.tv/