Verhalen Betalen voor servicekosten zonder service

Betalen voor servicekosten zonder service

Zij was er helemaal niet mee bezig of zij te veel betaalde voor haar kamer in Utrecht. Zij studeerde fysiotherapie, had een druk leven en was blij dat ze op een kwartiertje fietsen van het centrum een kamer gevonden had. Een flinke kamer, van 28 vierkante meter waarvoor zij bijna 600 euro per maand betaalde.

Het bedrag bestond uit huur en servicekosten. Toen zij er drie jaar woonde, gingen in korte tijd een paar dingen in huis kapot. Dit werd vervolgens niet gerepareerd. Waarom betaal ik dan servicekosten als deze service niet wordt geleverd, dacht zij?

Vrienden hadden haar al eerder op het Huurteam gewezen. Ze wist dat als je hulp nodig had als huurder je bij hen kon aankloppen. En dat ze deed ze nu. Een medewerker van het Huurteam inspecteerde haar kamer en de gemeenschappelijke voorzieningen. De conclusie was dat de huur prima was, maar de servicekosten waren veel te hoog.

En dus startte zij een zaak tegen de verhuurder. Hoe reageerde die? “Hij was niet blij.” Waarbij het zelfs een keer tot een vervelende confrontatie kwam. “De verhuurder gedroeg zich agressief en sloeg racistische taal uit.” Hij moest zich namelijk wel bij de uitspraak van Huurcommissie neerleggen en haar met terugwerkende kracht over twee jaar de te veel betaalde servicekosten terugbetalen. “Ja, het was een heel bedrag.”

Wist jij dat je huisbaas alleen de werkelijke servicekosten in rekening mag brengen en hier geen winst op mag maken?

Lees meer over servicekosten

Je kunt jouw servicekosten gratis laten controleren door het Huurteam. Hierdoor kun je tot 2,5 jaar aan servicekosten terugkrijgen!

Neem contact op