Verhalen Gratis en behulpzaam: het Huurteam staat je bij!

Gratis en behulpzaam: het Huurteam staat je bij!

Jeroen (22 jaar) studeert aan de Hogeschool Utrecht. En zoals iedere student die in Utrecht een kamer zoekt, was hij maar al te blij toen hij een kamer vond, op ook nog eens een mooie plek in de stad. “De locatie is echt top en het huis is ook prima.” De huurprijs was wel hoog, voor zijn kamer van nog geen 15 m2 betaalde hij € 675,- per maand.

Een tip van een andere student zette hem een tijdje geleden op het spoor van het Huurteam. “Ik dacht, waarom zou ik het niet proberen, misschien levert het wel iets op.” Medewerker Tom van het Huurteam controleerde niet veel later de kamer. Hij nam de afmetingen op van het schuurtje, het dakterras en de keuken. Vervolgens rekende hij met een puntensysteem uit wat de maximale huurprijs zou moeten zijn.

Op welke prijs kwam Tom uit? Jeroen: “Ik schrok me rot. Tom kwam op een huurprijs van € 270,-.” Waar nog eens bij kwam dat Jeroen volgens zijn huurcontract de kosten voor gas, water en licht zelf moest betalen, boven op de huurprijs dus. Binnenkort verwacht Jeroen een uitspraak van de Huurcommissie in de zaak die is aangespannen. “Het kan nog wel even duren, maar ik hoop en verwacht wel dat ik de te veel betaalde huur met terugwerkende kracht straks terugkrijg.”

“Tom heeft mij goed geholpen. Ik zou het iedere student aanraden. Het kost je een halfuurtje van je tijd, het is gratis en als je het niet zelf met je huisbaas kunt oplossen, bemiddelen zij voor je. Ik zie geen reden om het niet te doen.”

Wist je dat de verhuurder een tijdelijk huurcontract minimaal 1 en maximaal 3 maanden voor de einddatum al kan opzeggen?

Lees meer over het huurcontract

Twijfels over jouw huurcontract? Laat het gratis checken door het Huurteam!

Stuur een mail naar het Huurteam