Ik zoek een kamer Aanbieders woonruimte

Aanbieders woonruimte

Kamers worden door verschillende partijen aangeboden. We hebben de meest veelvoorkomende aanbieders op een rijtje gezet:

Particuliere markt

Ongeveer ruim 45% van de kamers aangeboden in Utrecht, zijn kamers in het huis van een particulier

SSH

SSH is de grootste studentenhuisvester van Utrecht en bezit bijna 19.000 goede, betaalbare kamers en woningen in Nederland. Op de website van SSH vind je iedere werkdag nieuw aanbod van goede, betaalbare kamers. Inschrijven kan online en kost €12,50 en kan vanaf je 16e tot en met je 27ste. Ook is er een combi-inschrijving mogelijk met WoningNet, je betaalt dan €22,50. Zo bouw je alvast (vanaf je 18e) inschrijftijd op voor een woning na je studie. De SSH biedt zowel kamers aan in studentencomplexen vanaf maar €250,-, als kamers in stadspanden en zelfstandige eenheden. Ook biedt SSH vaak tijdelijke kamers aan, met name voor internationale studenten. 

Socius / STW

Socius transformeert leegstaande kantoorpanden in kamers & studio’s voor jongeren, studenten en starters. De studentenhuisvesting is vaak gekoppeld aan maatschappelijke initiatieven. Voor meer informatie en inschrijven klik hier. Stichting Tijdelijk Wonen (STW) wordt gerund door en voor studenten. STW beheert momenteel AL16 aan de Archimedeslaan 16. Hoe lang dit specifieke project nog loopt is onbekend.

Makelaars / commerciële bureaus

De meeste makelaars bieden koopwoningen aan, maar sommige makelaars en beleggingsmaatschappijen verhuren ook kamers en woningen. De meeste makelaars verhuren duurdere appartementen. Voor een overzicht van makelaars in de regio Utrecht kun je onder meer kijken op:

Er zijn ook verschillende commerciële bureaus in Utrecht die bemiddelen in kamers en woningen. Bij sommige bureaus zijn de kosten voor inschrijving en bemiddeling hoog en worden er voorwaarden aan je inkomen gesteld. Bovendien kunnen de gevraagde huurprijzen van het aanbod hoger zijn dan wettelijk is toegestaan. Als je een kamer vindt, moet je vaak een maand huur als commissie betalen aan het bureau. Voordat je je inschrijft, is het slim om commerciële kamerbureaus te vergelijken, zodat je niet onnodig veel betaalt. Informeer ook wat het bureau doet om woonruimte te vinden.

WoningNet

WoningNet verzorgt de inschrijving van woningzoekenden, publiceert het actuele huizenaanbod van woningcorporaties en regelt de verdeling van huurwoningen van de woningcorporaties in Utrecht. Bij WoningNet kun je je inschrijven voor zelfstandige woonruimte als je 18 jaar of ouder bent. De inschrijfkosten zijn (zonder de bovengenoemde combi-inschrijving) €25. WoningNet rekent € 9 per jaar voor de verlenging van je inschrijving.