Neem actie! Huurteam

Huurteam

Heb je een leuke kamer en wil je weten of je niet te veel huur betaalt? Het Huurteam komt bij je langs om de maximale huurprijs van je kamer te berekenen en kan je helpen om de huur te verlagen als deze te hoog blijkt te zijn.

Voor de huurprijs van een kamer geldt vanuit de wet een ‘maximaal toegestane huurprijs’. Deze huurprijs kan het Huurteam voor jou berekenen aan de hand van een wettelijk vastgestelde puntentelling.

Wanneer je te veel huur betaalt kan het Huurteam je helpen om de huur te verlagen. Daarnaast kan het Huurteam voor jou in gesprek gaan met de verhuurder over een nieuwe huurprijs of een huurverlagingsprocedure opstarten bij de Huurcommissie.

Wanneer er onderhoudsgebreken zijn in de woning kan de huurprijs ook worden verlaagd. Voorbeelden van onderhoudsgebreken zijn lekkage, schimmelvorming, of geen goede ventilatiemogelijkheden in bijv. de badkamer. Daarnaast kan het Huurteam voor jou ook controleren of de servicekosten niet te hoog zijn.

Het Huurteam werkt als volgt:

  • Het Huurteam komt bij je langs om het aantal punten van je kamer uit te rekenen.
  • Ze berekenen ter plekke wat de maximale huur van je kamer mag zijn.
  • Ze adviseren en helpen je in de procedure naar de Huurcommissie om huurverlaging te vragen en bezwaar te maken tegen een huurverhoging.
  • Is er sprake van achterstallig onderhoud, dan kan de huur ook worden verlaagd. Ook hierin bieden zij jou ondersteuning.

Het Huurteam is een project van de gemeente Utrecht dus de gehele procedure is gratis. Daarnaast regelen zij voor jou alles van woningopname tot aan de huurverlaging.

Voor meer informatie over uitspraken gedaan bij huurprijs processen van het huurteam kijk hier.

Wil je graag je kamer laten opmeten of heb je vragen over de hoogte van jouw huurprijs? Neem dan contact op met het Huurteam via 085 – 2734933 of info@huurteam-utrecht.nl. Kijk ook op de website, de facebook-pagina en volg de twitter-account.