Neem actie! VIDIUS Rechtshulp

VIDIUS Rechtshulp

Verschillende organisaties behartigen de belangen van huurders. VIDIUS studentenunie komt op voor de belangen van studenten in Utrecht. NormaleHuur is een initiatief van VIDIUS en je kunt bij hen terecht met vragen en klachten op het gebied van huisvesting. Indien nodig verwijst VIDIUS je door naar de juiste instantie.

Voor juridische problemen kun je terecht bij VIDIUS Rechtshulp. Zij beantwoorden gratis al je vragen over zowel huurrecht als andere zaken zoals je BSA of andere juridische problemen waar je als student tegenaan loopt.

Daarnaast is VIDIUS ook actief met het aan de kaak stellen van problematiek op de huisvestingsmarkt voor studenten in de politiek en media. Je kunt bij VIDIUS ook vragen stellen over onderwijs, belasting en studiefinanciering. VIDIUS is lid van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en heeft hier nauwe banden mee.

Naast VIDIUS houden ook andere organisaties zich bezig met belangenbehartiging zoals De Nederlandse WoonbondDe Bundeling en BoKS (BewonersKoepel SSH). Ook aan hen kun je vragen stellen.